torsdag den 19. april 2012

Torsdag den 19. april 2012

Torsdag den 19. april 2012

Idag startede vi med at rive gulerødder så der var 50 g. revet gulerod uden saft og 50 g. ren gulerodssaft.
Derefter satte vi en perkolations ekstrahering (soxhlet).
Den første vi lavede var med 50 g. revet gulerod uden saft og 100 ml. kloroform
Dernæst lavede vi med 50 g. gulerodssaft med 100 ml kloroform.

Imens disse stod og ekstraherede, puttede vi de tre prøver A3, B3 og C3 med henholdsvis 50 g. rent gulerodssaft i hver med 25, 50 og 100 ml kloroform i i en skilletragt.

Herefter lavede vi en standart kurve ud fra den købte beta caroten med opløsningen 100 ml ionbyttet vand til 0,1 g. beta caroten. Denne opløsning fortyndede vi så 5 gange med 1/2. Efter vi havde fortyndet det, ville vi måle absorbans på det, men vi kunne ikke få spektrofotometeret til at virke, så dette må vente til en anden gang. Vi gik så i stedet i gang med at ekstrahere på 50 g væske, ved at bruge shoxlet apparatet, men resultatet af dette ikke en klar orange væske, som det havde været de andre gange, det var i stedet en grumset mørke orange væske, som det ikke ville være muligt at måle absorbans på.  De sidste af mecceration prøverne skilte vi farven fra, ved at bruge skilletragte.


Næste gang vil vi igen prøve at måle absorbans på vores fortyndningsrække, og på vores prøver, vi vil også sætte de andre mecceration prøver med ether over, så de er klar til torsdag i næste uge.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar