Torsdag den 12. april 2012
Idag opdagede vi, at vi havde lavet vores forsøg, absorbans målinger m.m. helt forkert og derfor måtte starte helt forfra.
Så idag startede vi med at rive gulerødder så der ialt var:
Meccerationsmetoden:
150 g. revet gulerod m. saft
150 g. gulerod u. saft
150 g. rent gulerods saft.
Dernæst satte vi igen meccerationsmetoderne over, med følgende optmålinger i de forskellige glas:
A1: 50 g. revet gulerod m. saft og 25 ml kloroform.
A2: 50 g. revet gulerod m. saft og 50 ml kloroform.
A3: 50 g. revet gulerod m. saft og 100 ml kloroform.
B1: 50 g. gulerod u. saft og 25 ml kloroform
B2: 50 g. gulerod u. saft og 50 ml kloroform
B3: 50 g. gulerod u. saft og 100 ml kloroform
C1: 50 g. gulerodssaft og 25 ml kloroform.
C2: 50 g. gulerodssaft og 50 ml kloroform.
C3: 50 g. gulerodssaft og 100 ml kloroform.
Vi opdagede her, at den kloroform vi havde brugt forhen, dannede faser når vi hældte det over i et rent bægerglas. Den ene fase var nærmest géle-agtig. Derfor valgte vi at åbne for en helt ny omgang kloroform, der ikke havde været anvendt før.
Perkolationsmetoden:
Da de andre prøver var sat over, gik vi igang med at lave en perkolationsprøve. Dette lavede vi ved hjælp af et soxhlet-apparat.
Vi startede med at prøve med 50 g. revet gulerod u. saft og 25 ml. kloroform. Vi observerede her, at der ikke var nok ekstraktionsmiddel i soxhlet apparatet, og kan dermed udelukke, at vi ikke kan anvende denne metode til de prøver med blot 25 ml. kloroform i.
Dernæst prøvede vi igen, denne gang med 50 g. gulerodsvæske og 50 ml kloroform. Igen som før var der ikke nok ekstraktionsmiddel, og dermed kan vi udelukke alle tre prøver med 50 ml kloroform.
Til sidst prøvede vi med 50 g. gulerod med væske og 100 ml. kloroform. Denne viste sig at lykkedes, og vi lod det kører igennem af 5 omgange.
Denne gang nåede vi ikke mere.
Planen er, at næste gang, torsdag d. 19/4, at vi vil fortage en perkolations ekstraktion på de sidste to muilge prøver af blandingen:
1: 50 g. gulerod m. saft og 100 ml kloroform
2: 50 g. gulerodssaft og 100 ml kloroform.
Måle absorbans og fordampe klorormen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar